Kan periodontal ledbånd helbrede?
Kan periodontal ledbånd helbrede?

Video: Kan periodontal ledbånd helbrede?

Video: Kan periodontal ledbånd helbrede?
Video: Understanding The Periodontal Ligament | OnlineExodontia.com 2024, September
Anonim

“Vanligvis, hvis det er en liten klemming av det leddbånd , det kommer til å løse seg selv om tre til fem dager, sier Cram. Sprekker, eksponerte nerver og forfall gjør det ikke helbrede på egen hånd, så hvis noen dagers hvile beroliger din tann , det var sannsynligvis bare en forstuing.

Dessuten vokser periodontal ligament tilbake?

Mellom sement og bein er et tynt lag kalt periodontal ligament som fungerer som en støtdemper. Tyggegummi sykdom gjør at tennene til slutt løsner og faller ut. Det pleide å bli trodd at det var umulig å vokse bein rundt tennene på grunn av at det ikke var mulig å lage det periodontal ligament regrow.

På samme måte fjerner tannleger periodontal ligament? Det er standard for en tradisjonell oral kirurg å anta at periodontal ligament holder seg til tann og er derfor alltid fjernet under en ekstraksjon.

Kan tannbånd leges når du holder dette for øye?

Forstuet tenner leddbånd kan ta litt tid å helbrede . Dette er fordi det er vanskelig å ikke bruke din tenner . Hvis du merker at du knuser eller sliper din tenner , vurder å bruke en munnbeskytter for beskyttelse og lindring. Legen din kan anbefale å spise myk mat til smertene avtar.

Hvor lang tid tar det for en traumatisert tann å gro?

Det finnes flere forskjellige typer skinner tilgjengelig avhengig av alvorlighetsgraden av tann skade. Denne skinnen forblir vanligvis i to uker for å la beinet helbrede . På slutten av denne perioden, skinnen er fjernet av tannlegen eller muntlig og maxillofacial team.

Anbefalt: