Hva er det fysiske forholdet mellom levergalleblæren og tolvfingertarmen?
Hva er det fysiske forholdet mellom levergalleblæren og tolvfingertarmen?

Video: Hva er det fysiske forholdet mellom levergalleblæren og tolvfingertarmen?

Video: Hva er det fysiske forholdet mellom levergalleblæren og tolvfingertarmen?
Video: Digestive System: Pancreas Liver & Gallbladder 2024, September
Anonim

De galleblære er et lite lagringsorgan som ligger lavere og bakre for lever . Selv om den er liten i størrelse, er galleblære spiller en viktig rolle i fordøyelsen vår av mat. De galleblære holder galle produsert i lever inntil det er nødvendig for å fordøye fet mat i tolvfingertarmen av de tynntarmen.

På samme måte kan du spørre, hvordan er leveren og galleblæren koblet til tolvfingertarmen?

Ligger i øvre høyre del av magen, lever og galleblære er forbundet med kanaler kjent som galdeveien, som renner ut i det første segmentet av tynntarmen ( tolvfingertarmen ).

Spørsmålet er deretter hvordan leveren fungerer sammen med galleblæren? De galleblære sitter under lever , langs med deler av bukspyttkjertelen og tarmene. De lever og disse organene arbeide sammen å fordøye, absorbere og behandle mat. De leveren hovedjobben er å filtrere blodet som kommer fra fordøyelseskanalen, før det sendes til resten av kroppen.

Deretter kan man også spørre hva som forbinder bukspyttkjertelen og galleblæren?

Den cystiske kanalen forbinder de galleblære (et lite organ som lagrer galle) til den vanlige gallegangen. Den vanlige gallegangen passerer gjennom bukspyttkjertelen før den tømmes inn i den første delen av tynntarmen (tolvfingertarmen).

Hva er forskjellen mellom lever og galleblære?

De lever er et stort organ som produserer galle. De galleblære er et lite sekkformet organ som lagrer og konsentrerer galle. Den vanlige gallegangen er en vanlig kanal som bærer galle fra lever og galleblære til tolvfingertarmen.

Anbefalt: