Er atropin en sykloplegisk?
Er atropin en sykloplegisk?

Video: Er atropin en sykloplegisk?

Video: Er atropin en sykloplegisk?
Video: ATROPİNİN KALP HIZI ÜZERİNE ETKİSİ (SİNÜS BRADİKARDİSİ) 2024, September
Anonim

Sykloplegisk Legemidler er vanligvis muskarine reseptorblokkere. Disse inkluderer atropin , cyklopentolat, homatropin, skopolamin og tropikamid. De er indikert for bruk i sykloplegisk brytning (for å lamme ciliarmuskelen for å bestemme øyets sanne brytningsfeil) og behandling av uveitt.

Er syklopentolat følgelig det samme som atropin?

DISKUSJON. Atropin , som er det sykloplegiske midlet som er standard for barn for brytning, har alvorlige bivirkninger og lang virkningstid. Denne studien sammenlignet den sykloplegiske effekten av atropin med tropikamid - syklopentolat kombinasjon. De to legemiddelregimene ble brukt på samme studieemner.

Tilsvarende, hva er hensikten med sykloplegiske midler? De agenter er nødvendige for å utføre visse prosedyrer, sykloplegisk brytning og funduskopi. De sykloplegiske midler handle via parasympatolytisk virkning for å blokkere muskarinreseptorene i ciliarkroppen, lamme ciliarmuskulaturen og hemme overnatting.

På samme måte kan du spørre, hva er forskjellen mellom Mydriatics og Cycloplegics?

EN mydriatisk er et middel som induserer utvidelse av eleven eller mydriasis , mens sykloplegi refererer til lammelse av ciliary muskel, og derved hemme overnatting eller fokuseringsevne.

Er atropin en mydriatisk?

Aktuelt atropin brukes som en sykloplegisk, for midlertidig å lamme innkvarteringsrefleksen, og som en mydriatisk , for å utvide elevene.

Anbefalt: