Hva er BCR i mikrobiologi?
Hva er BCR i mikrobiologi?

Video: Hva er BCR i mikrobiologi?

Video: Hva er BCR i mikrobiologi?
Video: Микробиология. Часть 1. Звонарева Е. С. 05.11.2014 edit 2024, September
Anonim

B-celle reseptoren ( BCR ) består av immunglobulinmolekyler som danner et type 1 transmembranreseptorprotein som vanligvis befinner seg på den ytre overflaten av en lymfocyttype kjent som B -celler. Spesielt øker gruppering og spredning forholdet mellom antigen og BCR og beviser dermed følsomhet og forsterkning.

Dessuten, hva er forskjellen mellom et antistoff og en BCR B -celle reseptor)?

Hoved forskjellen mellom B -celle reseptor og antistoff er at B -celle reseptor er en transmembran reseptor av de B -celler mens antistoff er et proteinmolekyl som B -celler produsere. De B -celler er en av de to typene av lymfocytter som beinmargen produserer.

Man kan også spørre, hvilken klasse immunglobuliner som kan brukes som BCR? Immunoglobulin D IgD er en monomer med en molekylvekt på 184 Kd. IgD som er tilstede i en liten mengde i serumet (0,03 mg/ml) og har en ukjent funksjon mot patogener. Det blir sett på som en BCR . IgD kan spille en vesentlig rolle i antigen-utløst lymfocyttdifferensiering.

Hva er de fem typene immunglobuliner og hva er deres funksjoner?

Ofte forkortet som "Ig", finnes antistoffer i blod og andre kroppsvæsker fra mennesker og andre virveldyr. De hjelper til med å identifisere og ødelegge fremmede stoffer som mikrober (f.eks. Bakterier, protozo -parasitter og virus). Immunoglobuliner er klassifisert i fem kategorier: IgA, IgD, IgE, IgG og IgM.

Hva er en enkel antistoffdefinisjon?

Antistoffer (også kalt immunglobuliner) er store Y-formede proteiner som kan feste seg til overflaten av bakterier og virus. De finnes i blodet eller andre kroppsvæsker fra virveldyr. Hver antistoff er annerledes. De er alle designet for å angripe bare én type antigen (i praksis betyr dette virus eller bakterier).

Anbefalt: