Hva er funksjonen til spindelfibre?
Hva er funksjonen til spindelfibre?

Video: Hva er funksjonen til spindelfibre?

Video: Hva er funksjonen til spindelfibre?
Video: Spindle, Centrosome, centrioles, chromosomal segregation 2024, September
Anonim

Spindelfibre danner en protein struktur som deler arvematerialet i en celle . Spindelen er nødvendig for å dele kromosomene likt i en forelder celle i to datterceller under begge typer kjernefysisk deling: mitose og meiose. Under mitose kalles spindelfibrene den mitotiske spindelen.

Rett og slett, hva er en spindel og hva er dens funksjon?

Sentromeren er også kjent som mikrotubuli organisasjonssenter. De spindel fibre gir et rammeverk og et festemiddel som holder kromosomer organisert, justert og assortert under hele mitoseprosessen, noe som reduserer forekomsten av aneuploidi eller datterceller med ufullstendige sett med kromosomer.

Man kan også spørre, hva ville skje uten spindelfibre? Hva ville skjedd hvis spindelfibre mislyktes i å danne i en celle under mitose? Cellen ville ikke være i stand til å dele kromosomene i to sett. Hvis cytokinesis oppstod, resultatet ville være en celle med to sett med kromosomer og en celle med ingen.

Tilsvarende, hva er funksjonen til spindelfibrene under anafase av mitose?

Hva er funksjonen til spindelfibrene underanafase av mitose a) de trekker de homologe parene til motsatte ender av cellen. b) de danner en kjernemembran. c) de trekker søsterkromatidene til motsatte ender av cellen. d) de klyper i forårsaker at to celler skilles.

Hvordan dannes spindelen?

I cytoplasma er spindel fibre begynner å skjema og er laget av mikrotubuli. Kromatidene er hver kromosom festet til et mikrotubuli som skjema de spindel . ANAPHASE: De sammenkoblede kromosomene skilles. De beveger seg langs mikrotubuli mot motsatte poler i cellen.

Anbefalt: