Hva er spindelfibre?
Hva er spindelfibre?

Video: Hva er spindelfibre?

Video: Hva er spindelfibre?
Video: Funksjoner - Hva er en funksjon? 2024, September
Anonim

Spindelfibre er filamenter som danner mitotikken spindel i celledeling, dvs. mitose og meiose. De er hovedsakelig involvert i å flytte og adskille kromosomene under atomdivisjon. Samlet danner de et spindel -formet struktur, som er bredest på midten og deretter avsmalner i begge ender.

Følgelig, hva er en spindelfiber og hva er dens funksjon?

Spindelfibre danne en proteinstruktur som deler seg de genetisk materiale i en celle. Spindelen er nødvendig for å dele seg likt de kromosomer i en foreldrecelle i to datterceller under begge typer kjernefysisk divisjon: mitose og meiose. Under mitose, spindelfibrene er kalt de mitotisk spindel.

Videre, hva er spindelfiber i biologi? Spindelfibre er filamenter som danner mitotikken spindel i celledeling, dvs. mitose og meiose. De er hovedsakelig involvert i å flytte og adskille kromosomene under atomdivisjon. Spindelfibre består av mikrotubuli.

Videre, hva er spindelfibre laget av?

Spindelfibre er proteinstrukturer som dannes tidlig i mitose eller celledeling. De består av mikrotubuli som stammer fra sentriolene, to hjulformede kropper som ligger i sentromerområdet av cellen. Sentromeren er også kjent som mikrotubuli -organiseringssenteret.

Hva er forskjellen mellom mikrotubuli og spindelfibre?

Langt protein fibre kalt mikrotubuli strekker seg fra sentriolene i alle mulige retninger og danner det som kalles a spindel . Noen av mikrotubuli feste polene til kromosomene ved å koble til proteinkomplekser som kalles kinetokorer.

Anbefalt: