Hva betyr hemoglobin C?
Hva betyr hemoglobin C?

Video: Hva betyr hemoglobin C?

Video: Hva betyr hemoglobin C?
Video: Sickle Cell Disease, Animation 2024, September
Anonim

Hemoglobin C . er en unormal type hemoglobin , proteinet i røde blodlegemer som bærer oksygen. Det er en type hemoglobinopati. Sykdommen er forårsaket av et problem med et gen som kalles beta globin. Sykdommen forekommer oftest hos afroamerikanere.

Også å vite er, er hemoglobin C sigdcelle?

Hemoglobin C . sykdom er ikke en form for sigdcelle sykdom. Folk som har hemoglobin C sykdom har rødt blod celler som inneholder for det meste hemoglobin C . For mye hemoglobin C kan redusere antall og størrelse på rødt blod celler i kroppen din, forårsaker mild anemi.

Ved siden av ovenfor, hvordan behandler du hemoglobin C? Behandling. Selv om hemoglobin C sykdom er en kronisk tilstand, krever det vanligvis ingen behandling. Anemien som utvikler seg er mild og forstyrrer sjelden hverdagen. Verken barn eller voksne trenger spesiell terapi, vitaminer eller jerntilskudd for å behandle hemoglobin C sykdom.

Vet også, hva betyr hemoglobin C -egenskap?

Hemoglobin C -egenskap ( hemoglobin C bærer) oppstår når en person arver ett gen for hemoglobin C og ett gen for hemoglobin A. Enkeltpersoner med hemoglobin C -egenskap er IKKE i fare for å utvikle sigdcellesykdom eller hemoglobin C sykdom. De generelt gjøre IKKE ha medisinske problemer og leve normale liv.

Hva er hemoglobin og hvilken spesifikk sykdom kan den diagnostisere?

Sammendrag. Hemoglobin C sykdom er en tilstand som påvirker et protein i blodet ( hemoglobin ) som transporterer oksygen gjennom kroppen. Symptomer på denne tilstanden kan inkluderer tretthet, svakhet og anemi.

Anbefalt: