Hva er Schizomania?
Hva er Schizomania?

Video: Hva er Schizomania?

Video: Hva er Schizomania?
Video: Hva er psykose? 2024, September
Anonim

Schizoaffektiv lidelse er en psykisk lidelse som er preget av en kombinasjon av schizofreni symptomer, for eksempel hallusinasjoner eller vrangforestillinger, og stemningsforstyrrelse symptomer, som depresjon eller mani.

Også spurt, hva er forskjellen mellom schizofreni og schizoaffektiv lidelse?

I schizofreni , humørsymptomer forventes ikke å oppstå uten psykotiske symptomer. De psykotiske symptomene er nesten alltid tilstede, men stemningssymptomene kommer og går. I schizoaffektiv lidelse , kan de psykotiske symptomene være tilstede i perioder når en person opplever depresjon eller mani.

Vet også hva som utløser schizoaffektiv lidelse? Forskere forstår ikke helt hva som forårsaker schizoaffektiv lidelse . Det kan være forårsaket av en abnormitet i kjemikaliene i hjernen din, for eksempel ubalanse i serotonin og dopamin. Det ser også ut til å være en genetisk kobling.

Er schizoaffektiv lidelse i tillegg alvorlig?

Schizoaffektiv lidelse er en kronisk psykisk tilstand hovedsakelig preget av symptomer på schizofreni, for eksempel hallusinasjoner eller vrangforestillinger, og symptomer på et humør lidelse , som mani og depresjon. Samtidig bruk av stoff lidelser område seriøs risiko og krever integrert behandling.

Går schizoaffektiv lidelse bort?

Den inkluderer en blanding av symptomene på schizofreni, bipolar lidelse og depresjon. Schizoaffektiv lidelse er vanligvis livslang. Selv om det ikke finnes noen kur mot dette lidelse kan symptomene kontrolleres med riktig behandling . Stress kan utløse symptomer.

Anbefalt: