Kan du korrigere makuladegenerasjon?
Kan du korrigere makuladegenerasjon?

Video: Kan du korrigere makuladegenerasjon?

Video: Kan du korrigere makuladegenerasjon?
Video: Macula degenerasjon behandling Oslo - St Olav Eye Clinic 2024, September
Anonim

Det er ennå ingen direkte kur mot aldersrelaterte makuladegenerasjon , men noen behandlinger kan forsinke utviklingen eller til og med forbedre synet. Behandlinger for makuladegenerasjon avhenge av om sykdommen er i sin tidlige, tørre form eller i den mer avanserte, våte formen som kan føre til alvorlig synstap.

Hvor lang tid tar det å miste synet med makuladegenerasjon?

I de sene stadiene kan du ha problemer med å se klart. Legen din kan råde kirurgi, eller du kan vurdere å jobbe med en ergoterapeut. I gjennomsnitt tar det ca 10 år å gå fra diagnose til juridisk blindhet, men det er noen former for makuladegenerasjon som kan forårsake synstap på bare dager.

Dessuten, hva er den beste behandlingen for makuladegenerasjon? Foreløpig den mest vanlige og effektive kliniske behandling for våt Aldersrelatert Makuladegenerasjon er anti-VEGF-terapi - som er periodisk intravitreal (i øyet) injeksjon av et kjemikalie kalt en "anti-VEGF." I det normale livet til menneskekroppen er VEGF en sunn molekyl som støtter veksten av nytt blod

På denne måten kan du snu makuladegenerasjon?

Aldersrelatert makuladegenerasjon (AMD) fører til tap av syn, spesielt i den sentrale delen av synet. Det er viktig å vite, uansett hvilken type makuladegenerasjon deg er diagnostisert med, kan sykdommen ikke reverseres; imidlertid progresjon kan reduseres takket være forbedrede terapeutiske tilnærminger.

Hvilke matvarer bør unngås med makuladegenerasjon?

  • Å spise riktig kan bidra til å redusere risikoen for aldersrelatert makuladegenerasjon.
  • Unngå høyt bearbeidet snacks som kaker, kjeks, potetgull.
  • Unngå delvis hydrogenert fett, spesielt kokosolje.
  • Spis en diett med lite fett.

Anbefalt: