Hvorfor føles det som om maten min sitter i magen?
Hvorfor føles det som om maten min sitter i magen?

Video: Hvorfor føles det som om maten min sitter i magen?

Video: Hvorfor føles det som om maten min sitter i magen?
Video: Abdominal Distension: The 6 Fs that can help your diagnosis 2024, September
Anonim

Hvis mage muskler - eller vagusnerven som kontrollerer dem - har sluttet å fungere skikkelig, vil de ikke kunne bevege seg mat inn i tynntarmen like raskt som de bør . Personer med denne tilstanden kan føle full av å spise små mengder mat . Etter at du har spist, er du fortsatt føle de mat sitter der.

Hvorfor sitter maten bare i magen min?

Siden gastroparese forårsaker mat å bli inne magen for lenge kan det også forårsake en overvekst av bakterier. Maten kan også herde til masser som kalles bezoars som forårsaker kvalme, oppkast og obstruksjon i magen . Håndtering av blodsukkernivåer er avgjørende for personer med diabetes.

På samme måte føles det som en stein i magen når jeg spiser? Følelsen kan komme fra de magemuskler, magen veggforing, eller de organer rundt magen . De stram følelse er ofte et midlertidig ubehag forårsaket av diett eller hormoner. Imidlertid kan det også være et symptom på en underliggende tilstand.

Deretter kan man også spørre seg hvorfor det føles som om maten min ikke fordøyes?

Gastroparese er en medisinsk tilstand at årsaker en forsinkelse i tømming av magen. Det oppstår fordi den normale bevegelsen av magemusklene, som tjener til å presse mat gjennom fordøyelsen tarmkanalen, gjør fungerer ikke som det skal eller bremser. Symptomer på gastroparese inkluderer: oppblåsthet.

Hvordan føles gastroparese-smerter?

Andre symptomer på gastroparese inkluderer oppblåsthet med eller uten abdominal distensjon, tidlig metthet ( følelse mett raskt når du spiser), og inn alvorlig tilfeller, vekttap på grunn av redusert inntak av mat på grunn av symptomene. Abdominal smerte er også til stede ofte om årsaken til smerte er uklart.

Anbefalt: