Hva forårsaker Chiari misdannelse?
Hva forårsaker Chiari misdannelse?

Video: Hva forårsaker Chiari misdannelse?

Video: Hva forårsaker Chiari misdannelse?
Video: Chiari Malformation Diagnosis & Treatment Options 2024, September
Anonim

Årsaker av Chiari misdannelser

Chiari misdannelser er vanligvis forårsaket ved strukturelle defekter i hjernen og ryggmargen. Disse defektene utvikler seg under fosterutvikling. På grunn av genetiske mutasjoner eller et mors diett som manglet visse næringsstoffer, er det innrykkede benrommet i bunnen av skallen unormalt lite

Bare så, hva forårsaker Chiari-misdannelse hos voksne?

Oftest er det forårsaket av strukturelle defekter i hjernen og ryggmargen som oppstår under fosterutviklingen. Dette kan være et resultat av genetiske mutasjoner eller et mors diett som manglet visse vitaminer eller næringsstoffer. Dette kalles primær eller medfødt Chiari misdannelse.

Er Chiari misdannelse alvorlig? Hos noen mennesker, Chiari misdannelse kan bli en progressiv lidelse og føre til seriøs komplikasjoner. I andre kan det være ingen tilknyttede symptomer, og det er ikke nødvendig med inngrep. Komplikasjonene forbundet med denne tilstanden inkluderer: Hydrocephalus.

Kan Chiari misdannelse også kureres?

Det er ingen kurere til Chiari misdannelse , men behandling hjelper til med å lindre symptomer og gjenopprette livskvaliteten. Chiari type I-behandling er basert på en rekke faktorer, inkludert alvorlighetsgraden av symptomene og hvorvidt det eksisterer en syrinx eller ikke. Når symptomene er milde, men håndterbare, kan smertestillende medisiner foreskrives.

Kan en Chiari-misdannelse være forårsaket av traumer?

EN Chiari misdannelse oppstår når lillehjernen faller ned i ryggraden, kjent som foramen magnum. Konsensus er det traume , selv mindre hode traume eller whiplash, Kan forårsake forverring, eller til og med utbruddet av smertefulle symptomer assosiert med a Chiari misdannelse.

Anbefalt: