Hva er de 3 kilebeinene?
Hva er de 3 kilebeinene?

Video: Hva er de 3 kilebeinene?

Video: Hva er de 3 kilebeinene?
Video: 3 af 20: Hvilke værdier er generation Y & Z drevet af? 2024, September
Anonim

De tre kileformede bein (latinsk: ossa cuneiformia) ligger mellom navikulæren bein og den første tre metatarsal bein , og medial til kuboiden bein . De tre kileskrifter heter: medial (først) kileskrift bein , mellomliggende (midten, andre) kileskrift bein , lateral (tredje, ekstern) kileskrift ben.

Også å vite er, hva er de tre kilebeinene?

Det er tre kileskriftbein : Den ligger på den mediale siden av foten, foran navicularen bein og bakre bunnen av den første metatarsal. Lateral til det er mellomproduktet kileskrift . Det artikulerer med fire bein : navicularen, andre kileskrift , og første og andre metatarsaler.

Også, hva forårsaker smerte i kileskriftet? Kuboid syndrom er en tilstand forårsaket ved en skade på leddet og leddbåndene rundt kubisk bein . De kuboid bein er en av de syv tarsalene bein i foten. Cuboid syndrom forårsaker smerte på sidesiden av foten som er siden av lilletåen.

Hva slags bein er også kileskriftet?

Kileskriftbein. Kileskriftene (fra latin for 'kile') bein er et sett med tre bein i den mediale siden av foten som artikulerer med navikulær proksimalt og med de proksimale overflatene til metatarsal 1-3 distalt.

Hvordan kurerer du et kileskriftbein?

De fleste tilfeller av ikke-fortrengt medialt kileskrift brudd kan behandles konservativt med immobilisering med kort gips i en periode på ca. 6 uker. Det er bare to tilfeller rapportert i litteraturen om ikke-forening av en ikke-fortrengt medial kileskrift brudd.

Anbefalt: