Er en PEG-sonde en enteral ernæringssonde?
Er en PEG-sonde en enteral ernæringssonde?

Video: Er en PEG-sonde en enteral ernæringssonde?

Video: Er en PEG-sonde en enteral ernæringssonde?
Video: Enteral Feeding 2024, Juni
Anonim

De viktigste typene enterale fôringsrør inkluderer: Nasogastrisk rør (NGT) starter i nesen og ender i magen. Gastrostomirør plasseres gjennom huden på magen rett til magen (undertyper inkluderer KNAGG , PRG og knapp rør ).

Med tanke på dette, anses Peg Tube som enteral fôring?

Gastrostomi Fôring Typisk enterostomi rør brukes når enteral fôring forventes eller har vart i mer enn 8 uker og pasienten er i egnet tilstand for innsetting av rør . Dette kan noen ganger refereres til som en perkutan endoskopisk gastrostomi , KNAGG eller en knapp gastrostomi.

Er dessuten en PEG-sonde det samme som en ernæringssonde? En gastro-jejunostomi rør refererer til a gastrostomirør med en forlengelse som går inn i tynntarmen. Når det plasseres endoskopisk, kalles det a KNAGG -J rør eller en JET- KNAGG , som står for jejunal forlengelse gjennom en KNAGG .”

Også for å vite, hvilken type sonde brukes til enteral ernæring?

Gastrostomi eller mage ernæringsrør En mage ernæringsrør (G- rør eller "knapp") er en rør satt inn gjennom et lite snitt i magen i magen og er brukt for langsiktig enteral ernæring . En type er perkutan endoskopisk gastrostomi ( KNAGG ) rør som legges endoskopisk.

Kan du aspirere med et PEG-rør?

En perkutan endoskopisk gastronomi ( KNAGG ) rør kan brukes til å levere ernæring, hydrering og medisiner direkte inn i pasientens mage. Pasienter vil krever a rør hvis de ikke er i stand til å svelge trygt, kan de settes i fare for aspirasjon mat, drikke og medisiner i lungene.

Anbefalt: