Hvorfor skulle en person med ledende hørselstap høre stemmegaffelen gjennom beinledning lenger?
Hvorfor skulle en person med ledende hørselstap høre stemmegaffelen gjennom beinledning lenger?

Video: Hvorfor skulle en person med ledende hørselstap høre stemmegaffelen gjennom beinledning lenger?

Video: Hvorfor skulle en person med ledende hørselstap høre stemmegaffelen gjennom beinledning lenger?
Video: Når man hører, at den lokale planteskole har åbent i weekenden… /Porshauge 2024, Juni
Anonim

Normalt vil man har større luft ledning enn beinledning og derfor høre vibrasjonen lengre med gaffel i luften. Hvis beinledning er det samme eller større enn luften ledning , der er en konduktiv hørselshemming på den siden.

Bare så, hvorfor skulle en person med konduktivt hørselstap høre stemmegaffelen gjennom beinledning lenger enn eller like lenge gjennom luftledning?

Under Rinne -testen ble a stemmegaffel blir slått og plassert på mastoid bein bak øre og pasienten signaliserer når han ikke kan høre lenger tonen. Hvis en pasient har ledende hørselstap , mastoid beinledning lyd er hørt for en lengre eller lik mengde tid enn den andre lyden.

Spørsmålet er deretter hvordan Rinnes test utføres og hvilken betydning har lyden i venstre øre? For eksempel, hvis venstre øre er helt død, ved testing, beinledningen på venstre , den lyd bølger reiser til den gode høyre øre , og lyder er høyere når stemmegaffelen holdes ved siden av det ytre øregangen på den siden som testes ( venstre ).

Hvorfor kunne du i tillegg høre stemmegaffelen da den ble presset mot mastoidprosessen etter at du sluttet å høre den foran øret?

Hvis pasienten ikke er det kunne høre stemmegaffelen etterpå den flyttes fra mastoid for pinna betyr det at beinet deres ledning er større enn deres luftledning.

Hva er den vanligste årsaken til ledende hørselstap?

Væskeakkumulering er den vanligste årsaken til ledende hørselstap i midten øre , spesielt hos barn. Major årsaker er øre infeksjoner eller tilstander som blokkerer det eustakiske røret, for eksempel allergier eller svulster.

Anbefalt: