Hva er den generiske formen for glipizid?
Hva er den generiske formen for glipizid?

Video: Hva er den generiske formen for glipizid?

Video: Hva er den generiske formen for glipizid?
Video: Solaris 40 - Solaris - Italian high-quality sailing - SVN - 4K 2024, September
Anonim

Glipizide er den generiske formen for reseptbelagte legemidler Glucotrol. Det brukes sammen med kosthold og mosjon for å kontrollere blodsukkernivået hos personer som har type 2 diabetes.

Er det en generisk for Glipizide derav?

Glipizide er en generisk medisiner. Den er også tilgjengelig under de merke navn Glucotrol og Glukotrol XL, begge produsert av Pfizer. Glipizide ble først tilgjengelig i 1984. I de behandling av diabetes type 2, glipizide bruk er veldig vanlig.

Vet også, hva er det generiske navnet på Glucotrol? Glipizid er et oralt legemiddel som brukes til å behandle pasienter med Type 2 diabetes . Den tilhører sulfonylurea klasse medisiner som også inkluderer glimepirid (Amaryl), glyburid (Diabeta, Glynase), tolbutamid og tolazamid.

Hva er en erstatning for glipizid?

Metformin er også tilgjengelig som en 500 mg/5 ml mikstur. Lik glipizid , bør metformin brukes med forsiktighet eller unngås hos personer med nyre- og leverproblemer. Metformin har imidlertid ingen høy risiko for hypoglykemi.

Er det forskjell mellom glipizid og glipizide ER?

Glipizide ER brukes til behandling av diabetes type 2. Glipizide ER senker blodsukkeret ved å få bukspyttkjertelen til å produsere insulin. Husk at denne medisinen bare hjelper til med å senke blodsukkeret hos personer som produserer insulin naturlig. Det hjelper ikke med type 1 diabetes.

Anbefalt: