Hvordan fungerer fordøyelsessystemet og luftveiene?
Hvordan fungerer fordøyelsessystemet og luftveiene?

Video: Hvordan fungerer fordøyelsessystemet og luftveiene?

Video: Hvordan fungerer fordøyelsessystemet og luftveiene?
Video: Fordøyingssystemet 2024, September
Anonim

De luftveiene og fordøyelsessystemene fungerer sammen for å drive kroppen. En skikkelig fungerende luftveiene leverer tilstrekkelig oksygen til blodet. Fordi det Fordøyelsessystemet bryter ned mat og bruker muskelsammentrekninger for å flytte mat gjennom fordøyelseskanalen , det trenger oksygen for å fungere skikkelig.

Med tanke på dette, hvordan påvirker fordøyelses- og luftveissystemet?

Systemer Å jobbe sammen: Kroppen består av mange systemer at arbeide sammen for å holde hele kroppen fungerende og sunn. De luftveiene lar oss ta opp oksygen og frigjøre karbondioksid. De Fordøyelsessystemet lar oss bryte ned maten vi spiser til næringsstoffer som kan tas opp av kroppen.

Videre, hvordan fungerer luftveiene og sirkulasjonssystemet sammen? NØKKELKONSEPT luftveiene og sirkulasjonssystemer bringe oksygen og næringsstoffer til cellene. De luftveiene og sirkulasjonssystemer fungerer sammen for å opprettholde homeostase. De luftveiene flytter gasser inn og ut av blodet. Lungene inneholder bronkiene, bronkiolene og alveolene.

Følgelig, hvordan fungerer luftveiene med de andre systemene?

De luftveiene gjør det ikke arbeid alene om å transportere oksygen gjennom kroppen. De luftveiene fungerer direkte med sirkulasjonen system å gi oksygen til kroppen. Oksygen tatt inn fra luftveiene beveger seg inn i blodårene som deretter sirkulerer oksygenrikt blod til vev og celler.

Hvordan fungerer fordøyelsessystemet og muskelsystemet?

Muskler og Fordøyelse Mat kommer inn i kroppen gjennom Fordøyelsessystemet . Der brytes det ned til næringsstoffer som kan tas opp i kroppen. Imidlertid er muskelsystemet er nødvendig for å få mat gjennom Fordøyelsessystemet . Muskler som omgir magekontrakten og flytter mat til tynntarmen.

Anbefalt: