Hva gjør det endokrine systemet for kroppen?
Hva gjør det endokrine systemet for kroppen?

Video: Hva gjør det endokrine systemet for kroppen?

Video: Hva gjør det endokrine systemet for kroppen?
Video: The Endocrine System, Overview, Animation 2024, Juni
Anonim

De endokrine systemet er laget av kjertler som produserer og skiller ut hormoner, kjemiske stoffer som produseres i kropp som regulerer aktiviteten til celler eller organer. Disse hormonene regulerer kroppens vekst, metabolisme (de fysiske og kjemiske prosessene i kropp ), og seksuell utvikling og funksjon.

Hva er endokrin systemfunksjon i forhold til dette?

De endokrine systemet er samlingen av kjertler som produserer hormoner som regulerer metabolisme, vekst og utvikling, vev funksjon , seksuell funksjon , reproduksjon, søvn og humør, blant annet.

På samme måte kan du leve uten det endokrine systemet? Men det er faktisk en god ting. Uten din endokrine kjertler - og hormonene de frigjør - cellene dine ville ikke vite når de skulle gjøre viktige ting. For eksempel vil ikke beinene dine få beskjeden om at det er på tide du å vokse og bli større.

Med tanke på dette, hvorfor er det endokrine systemet viktig for kroppen?

Endokrine kjertler frigjør hormoner i blodet. Dette lar hormonene reise til celler i andre deler av kropp . De endokrine hormoner hjelper til med å kontrollere humør, vekst og utvikling, måten organene våre fungerer på, metabolisme og reproduksjon. De endokrine systemet regulerer hvor mye av hvert hormon som frigjøres.

Hvordan påvirker det endokrine systemet huden?

Mennesket hud som et hormonmål og en endokrin kjertel . Spesielt utøver hormoner sitt biologiske effekter på huden gjennom interaksjon med reseptorer med høy affinitet, for eksempel flere reseptorer for peptidhormoner og nevrotransmittere, steroid- og skjoldbruskhormoner.

Anbefalt: