Hva er stimulansgeneralisering og stimuleringsdiskriminering?
Hva er stimulansgeneralisering og stimuleringsdiskriminering?

Video: Hva er stimulansgeneralisering og stimuleringsdiskriminering?

Video: Hva er stimulansgeneralisering og stimuleringsdiskriminering?
Video: Learning | Stimulus generalization and Stimulus discrimination 2024, Juni
Anonim

Stimulusgeneralisering og stimulusdiskriminering er deler av behavioristisk læringsteori, som beskriver hvordan atferd kan læres ved operant (frivillig atferd) eller klassisk (refleksiv atferd) betinging.

På denne måten, hva er forskjellen mellom stimulusgeneralisering og stimulusdiskriminering?

Derfor, stimulering diskriminering fokuserer på et individ skille mellom to stimuli og svare på dem annerledes og stimulus generalisering fokuserer på at den enkelte skal svare på de to ulike stimuli i samme måten.

Ved siden av ovenfor, hva er stimulansgeneralisering? I kondisjoneringsprosessen, stimulering generalisering er tendensen til det betingede stimulans å fremkalle lignende svar etter at responsen er betinget.

Hva er stimuleringsdiskriminering på samme måte?

Diskriminering er et begrep som brukes i både klassisk og operant betinging. Det innebærer evnen til å skille mellom en stimulans og lignende stimuli . I begge tilfeller betyr det bare å svare på visse stimuli , og ikke svare på de som er like.

Hva er et eksempel på en diskriminerende stimulans?

EN diskriminerende stimulans er forløpet stimulans det har stimulans kontroll over atferd fordi atferden ble pålitelig forsterket i nærvær av det stimulans i fortiden. I eksempel ovenfor er bestemoren diskriminerende stimulans for oppførselen ved å be om godteri.

Anbefalt: