Innholdsfortegnelse:

Hva er forskjellen mellom en forstuing og strekk?
Hva er forskjellen mellom en forstuing og strekk?

Video: Hva er forskjellen mellom en forstuing og strekk?

Video: Hva er forskjellen mellom en forstuing og strekk?
Video: Difference Between Sprain and Strain 2024, Juni
Anonim

Hva er det forskjell på en forstuing og a press ? EN forstuing er en strekk eller tåre i en leddbånd. Ledbånd er bånd av fibrøst vev som forbinder bein med bein i leddene dine. EN press er også en strekk eller rift, men det skjer i en muskler eller sener.

Ved siden av dette, som er verre en forstuing eller belastning?

Forskjellen mellom en forstuing og a press er det en forstuing skader båndene av vev som forbinder to bein sammen, mens a press innebærer en skade på en muskel eller på båndet av vev som fester en muskel til et bein.

Man kan også spørre, hva er en belastningsskade? EN press er et akutt eller kronisk bløtvev skade som skjer med en muskel, sene eller begge deler (kontraktile komponenter). Tilsvarende skade til et leddbånd er en forstuing.

Er forstuing og belastning det samme?

Forstuinger og tøyninger , mens noen ganger brukes om hverandre, er ikke de samme ting . EN forstuing er en skade på et ledbånd, det tøffe, fibrøse vevet som forbinder bein med andre bein. EN press , på den annen side, er en skade på enten en muskel eller en sene, vevet som forbinder muskler med bein.

Hvordan behandler du en forstuing?

Behandling

  1. Hvile. Unngå aktiviteter som forårsaker smerte, hevelse eller ubehag.
  2. Is. Bruk en ispose eller et isspadebad umiddelbart i 15 til 20 minutter og gjenta annenhver til tre timer mens du er våken.
  3. Komprimering. For å stoppe hevelsen, komprimer ankelen med en elastisk bandasje til hevelsen stopper.
  4. Høyde.

Anbefalt: