Hva er metafyser?
Hva er metafyser?

Video: Hva er metafyser?

Video: Hva er metafyser?
Video: Hva er API? 2024, Juni
Anonim

De metafyse er den smale delen av et langt bein mellom epifysen og diafysen. Den inneholder vekstplaten, den delen av beinet som vokser i barndommen, og etter hvert som den vokser forbenes den nær diafysen og epifysene.

Spørsmålet er også, hva gjør metafysen?

funksjon i benstruktur Denne regionen (metafyse) fungerer for å overføre laster fra vektbærende leddoverflater til diafyse . Til slutt, ved enden av et langt bein er et område kjent som en epifyse, som viser en kanselløs indre struktur og omfatter den benete understrukturen til leddoverflaten.

Spørsmålet er deretter, hva er metafysen sammensatt av? Hos voksne mennesker er metafyse er komponert hovedsakelig av cancellous (trabekulært) bein som inneholder osseous plater og stenger som krysser hverandre i mer eller mindre rette vinkler som markerer det intertrabecular margerommet.

På samme måte spørs det, hva er epifysen?

24012. Anatomisk terminologi. De epifyse er den avrundede enden av et langt bein, ved leddet med tilstøtende bein(er). Mellom epifyse og diafyse (den lange mellomdelen av det lange beinet) ligger metafysen, inkludert epifysisk plate (vekstplate).

Hvor ligger metafysen?

De metafyser (entall: metafyse ) er de brede delene av lange bein og områdene av beinet der veksten skjer. Vekst skjer ved delen av metafyse som ligger ved siden av vekstplaten (physis). De metafyse er plassert mellom diafysen og epifysen.

Anbefalt: