Hva er den demografiske overgangsmodellen DTM?
Hva er den demografiske overgangsmodellen DTM?

Video: Hva er den demografiske overgangsmodellen DTM?

Video: Hva er den demografiske overgangsmodellen DTM?
Video: Den demografiske overgangen 2024, September
Anonim

De Demografisk overgangsmodell ( DTM ) er basert på historiske befolkningstrender på to demografisk egenskaper – fødselsrate og dødsrate – for å antyde at et lands totale befolkningsvekst går gjennom stadier etter hvert som landet utvikler seg økonomisk.

På denne måten, hvilke land er i trinn 3 av den demografiske overgangsmodellen?

Eksempler av Trinn 3 land er Botswana, Colombia, India, Jamaica, Kenya, Mexico, Sør -Afrika og De forente arabiske emirater, for bare å nevne noen.

Vet også, hvilke land er i fase 4 av den demografiske overgangsmodellen? Når det er sagt, Fase 4 av DTM blir sett på som en ideell plassering for en land fordi den totale befolkningsveksten er gradvis. Eksempler av land i Fase 4 av den demografiske overgangen er Argentina, Australia, Canada, Kina, Brasil, det meste av Europa, Singapore, Sør -Korea og USA

På hvilken måte, på hvilken fase av DTM befinner Niger seg?

Nigeria er med scene to av den demografiske overgangsmodellen, da deres er en høy fødselsrate og en nedgang i dødsrater.

Hvilke land er i trinn 1 av DTM?

På 1. stadie fødsels- og dødsraten er begge høye. Så befolkningen forblir lav og stabil. Steder i Amazonas, Brasil og bygdesamfunn i Bangladesh ville være på dette scene.

Anbefalt: