Hvilket stadium er Sverige i den demografiske overgangsmodellen?
Hvilket stadium er Sverige i den demografiske overgangsmodellen?

Video: Hvilket stadium er Sverige i den demografiske overgangsmodellen?

Video: Hvilket stadium er Sverige i den demografiske overgangsmodellen?
Video: Den demografiske overgangen 2024, September
Anonim

Sverige er for tiden inne scene 4 av Demografisk overgangsmodell med: Fødselsrate og dødelighet er begge relativt lav, jevn befolkning. Fallende hastighet for naturlig økning.

Hvilke land er i denne forbindelse i trinn 3 i den demografiske overgangsmodellen?

Eksempler av Trinn 3 land er Botswana, Colombia, India, Jamaica, Kenya, Mexico, Sør -Afrika og De forente arabiske emirater, for bare å nevne noen.

Man kan også spørre, hva er stadiene i den demografiske overgangsmodellen? Det er fire trinn til den klassiske demografiske overgangsmodellen: Fase 1: Pre -overgang. Kjennetegnes av høy fødsel priser og høye svingninger død priser. Befolkning vekst ble holdt lav av malthusianske "forebyggende" (sen alder ved ekteskap) og "positive" (hungersnød, krig, pest) sjekker.

Deretter kan man også spørre, hvilke land er i fase 4 av den demografiske overgangsmodellen?

Eksempler av land i Fase 4 i den demografiske overgangen er Argentina, Australia, Canada, Kina, Brasil, det meste av Europa, Singapore, Sør -Korea og USA

Hvilket stadium er Nigeria i den demografiske overgangsmodellen?

Nigeria er i scene to av demografisk overgangsmodell ettersom det er en høy fødselsrate og en reduksjon i dødeligheten. Som sett i pyramiden er det en stor mengde babyer som blir født og høye dødsfall sett på grunn av tynningen på stolpene i gamle dager, det er klart hvordan fødsler er flere enn dødsfall.

Anbefalt: