Hva er den kognitive evalueringsteorien om motivasjon?
Hva er den kognitive evalueringsteorien om motivasjon?

Video: Hva er den kognitive evalueringsteorien om motivasjon?

Video: Hva er den kognitive evalueringsteorien om motivasjon?
Video: Cognitive evaluation theory and motivation 2024, September
Anonim

Kognitiv evalueringsteori er en teori i psykologi som er designet for å forklare effekten av eksterne konsekvenser på det indre motivasjon . Teori om kognitiv evalueringsteori antyder at det er to motivasjon systemer; iboende og ekstern som tilsvarer to typer motivatorer.

Hva er den kognitive motivasjonsteorien følgelig?

I motivasjon : Kognitiv motivasjon . Kognitive teorier om motivasjon anta at atferd er rettet som et resultat av aktiv behandling og tolkning av informasjon. Motivasjon blir ikke sett på som et mekanisk eller medfødt sett med prosesser, men som et målrettet og vedvarende sett med atferd basert på …

er motivasjon en kognitiv prosess? Motivert erkjennelse refererer til motivers innflytelse på ulike typer tanker prosesser som minne, informasjon behandling , resonnement, dømmekraft og beslutningstaking. Mange av disse prosesser er relevante for sosiale fenomener som selvevaluering, personoppfatning, stereotypier, overtalelse og kommunikasjon.

Hvem kom også med den kognitive evalueringsteorien?

Deci og Ryan

Hva er organismeintegrasjonsteori?

Organisk integrasjonsteori (OIT) Internalisering er hvor godt verdien av en aktivitet merkes mens integrering forklarer prosessen med individuell transformasjon fra ekstern regulering til egen selvregulert versjon (Ryan & Deci, 2000). Skoleoppgaver er for eksempel eksternt regulerte aktiviteter.

Anbefalt: