Hvilket foramen passerer luktnerven?
Hvilket foramen passerer luktnerven?

Video: Hvilket foramen passerer luktnerven?

Video: Hvilket foramen passerer luktnerven?
Video: Фартук на кухне своими руками. Все этапы. ПЕРЕДЕЛКА ХРУЩЕВКИ от А до Я #30 2024, September
Anonim

De luktnerve (JEG), passerer gjennom perforeringer i den cribriforme platedelen av etmoidbenet. De nerve fibre ender i det øvre nesehulen. Optikken nerve (II) passerer gjennom optikken foramen i sphenoidbenet når det beveger seg til øyet.

Dessuten, hvilke kraniale nerver passerer gjennom hvilke foramen?

Foramen Rotundum. Foramen rotundum ligger ved foten av den større vingen av sphenoid, dårligere enn den overlegne orbitalfissuren. Det gir en forbindelse mellom den midtre kraniale fossa og pterygopalatine fossa. De maksillary nerve (gren av trigeminusnerven, CN V) passerer gjennom dette foramen.

På samme måte passerer luktnerven gjennom thalamus? Svar og forklaring: Forstanden at gjør ikke gå gjennom thalamus er lukt. Lukt oppdages av kjemoreseptorer i lukt epitel i nesen.

Videre, hvor passerer luktnerven?

De luktnerve er den første kranien nerve og formidler spesiell sanseinformasjon knyttet til lukt. Det er den korteste av kraniet nerver og passerer fra reseptorene i neseslimhinnen til forhjernen. Den kommer inn i skallen gjennom den cribriforme platen til ethmoidbenet.

Hva går gjennom det optiske foramen?

De optiske foramen , åpningen gjennom som optikk nerve renner tilbake inn i hjernen og den store oftalmiske arterien går inn i bane, er på nesesiden av apex; den øvre orbitalfissuren er et større hull gjennom hvilken sende store årer og nerver…

Anbefalt: