Er kranialnerver en del av det perifere nervesystemet?
Er kranialnerver en del av det perifere nervesystemet?

Video: Er kranialnerver en del av det perifere nervesystemet?

Video: Er kranialnerver en del av det perifere nervesystemet?
Video: Sentralnervesystemet og det perifere nervesystemet 2024, Juni
Anonim

I det somatiske nervesystemet , den kraniale nerver er en del av PNS med unntak av optikken nerve ( hjernenerve II), sammen med netthinnen. Den andre hjernenerve er ikke en sann perifer nerve men en del av diencephalon. Hjernenerve ganglier har sin opprinnelse i CNS.

Med hensyn til dette, er ryggmargen en del av det perifere nervesystemet?

De perifert nervesystem refererer til deler av nervesystemet utenfor hjernen og ryggmarg . Det inkluderer kraniet nerver , spinal nerver og deres røtter og greiner, perifere nerver og nevromuskulære veikryss.

Hva er det perifere nervesystemet ansvarlig for? Hovedrollen til perifert nervesystem er å koble det sentrale nervesystemet til organer, lemmer og hud for å tillate komplekse bevegelser og atferd. La oss snakke om det sensoriske somatiske system først.

Hva består det perifere nervesystemet av?

De perifert nervesystem ( PNS ) har to komponenter: den somatiske nervesystemet og det autonome nervesystemet . De PNS består av alle nerver som ligger utenfor hjernen og ryggmargen.

Hva er nervene i det perifere nervesystemet?

De perifere nerver inkluderer det 12 kraniet nerver , ryggraden nerver og røtter, og det autonome nerver . Det autonome nerver er opptatt av automatiske funksjoner i kroppen, spesielt reguleringen av hjertemuskelen, de små musklene som strekker veggene i blodårene og kjertlene.

Anbefalt: