Hvilken genotype for sigdcelleanemi ville en person ha som ville være resistent mot malaria?
Hvilken genotype for sigdcelleanemi ville en person ha som ville være resistent mot malaria?

Video: Hvilken genotype for sigdcelleanemi ville en person ha som ville være resistent mot malaria?

Video: Hvilken genotype for sigdcelleanemi ville en person ha som ville være resistent mot malaria?
Video: Менделирующая генетика: генотипы, фенотипы и гибриды 2024, Juni
Anonim

Seglcelleegenskap ( genotype HbAS) gir en høy grad av motstand til alvorlig og komplisert malaria [1–4] men den nøyaktige mekanismen er fortsatt ukjent.

På samme måte spør folk, hvorfor er de med sigdcelleanemi resistente mot malaria?

Mennesker utvikle sigd - celle sykdom, en tilstand der de rødt blod celler er unormalt formet, hvis de arve to defekte kopier av de gen for de oksygenbærende protein hemoglobin. Resultatene deres viser det de genet beskytter ikke mot infeksjon ved malariaen parasitt, som man tidligere trodde.

Videre kan en sigdcellpasient ha malaria? Tvert imot, individer som er bærere for sigdcellesykdom ( med en sigd gen og ett normalt hemoglobin -gen, også kjent som sigdcelle trekk) ha noen beskyttende fordeler mot malaria . Som et resultat, frekvensene av sigdcelle transportører er høye i malaria -endemiske områder.

Følgelig, hva er genotypen av sigdcelleanemi?

Normalt arver en person to kopier av genet som produserer beta-globin, et protein som trengs for å produsere normalt hemoglobin (hemoglobin A, genotype AA). En person med sigdcelle egenskap arver en normal allel og en unormal allel som koder for hemoglobin S (hemoglobin genotype SOM).

Hva er sammenhengen mellom sigdcelleanemi og malariaquizlet?

- Individer med to sigdcelle alleler har en evolusjonær fordel fordi de ikke får det sigdcelle sykdom eller bli smittet med malaria . -Personer med to normale hemoglobinalleler får begge deler sigdcelle sykdom og er utsatt for malaria , så disse allelene elimineres fra befolkningen.

Anbefalt: