Hva er funksjonen til basalgangliapsykologien?
Hva er funksjonen til basalgangliapsykologien?

Video: Hva er funksjonen til basalgangliapsykologien?

Video: Hva er funksjonen til basalgangliapsykologien?
Video: АСМР 🤪 АСКА ОСМОТРИТ Твои ЧЕРЕПНЫЕ НЕРВЫ | ASMR Cranial Nerve Exam 2024, September
Anonim

Basalganglier er sterkt forbundet med hjernebark , thalamus og hjernestamme, samt flere andre hjerneområder. De basale gangliene er assosiert med en rekke funksjoner, inkludert kontroll av frivillig motor bevegelser, prosedyrelæring, vanelæring, øyebevegelser, kognisjon og følelser.

På samme måte, hva er basalganglier i psykologi?

De basale ganglier , også kjent som basal kjerner, er et område på undersiden av hjernen som spiller en svært viktig rolle i muskelkoordinasjon og bevegelse. Ganglia refererer til en klynge av nevroner, eller hjerneceller, utenfor hjernen eller ryggmargen, mens begrepet kjerner refererer til klynger i disse regionene.

For det andre, hva skjer når det er skade på basalganglier? Skade på basalgangliene celler kan forårsake problemer med å kontrollere tale, bevegelse og holdning. Denne kombinasjonen av symptomer kalles parkinsonisme. En person med basale ganglier dysfunksjon kan ha problemer med å starte, stoppe eller opprettholde bevegelse. Ukontrollerbare, gjentatte bevegelser, tale eller gråt (tics)

Også å vite er hva som er inkludert i basalganglier?

De basale ganglier er en gruppe strukturer som finnes dypt inne i hjernehalvdelene. Strukturene generelt inkludert i basalgangliene er caudate, putamen og globus pallidus i storhjernen, substantia nigra i mellomhjernen og subthalamuskjernen i diencephalon.

Hva er funksjonen til de basale ganglier og hvilken nevrotransmitter er involvert quizlet?

En funksjon er å opprettholde muskeltonen. Dopamin er den nevrotransmitter involvert.

Anbefalt: