Hvorfor hovner uvulaen?
Hvorfor hovner uvulaen?

Video: Hvorfor hovner uvulaen?

Video: Hvorfor hovner uvulaen?
Video: Санхүүгийн зорилго гэж юу вэ? (Хувь хүний санхүү, Ѳрхийн тѳсѳв 03/18) 2024, September
Anonim

Årsaker. Bakterielle og virusinfeksjoner som strepthroat, mononukleose eller luftveisinfeksjoner kan forårsake uvulitt. Forkjølelse er en enkel måte å plukke opp en infeksjon på grunn av folks nesegang er vanligvis blokkert. Dette kan forårsake drøvelen å være forstørret, av sted, krympet eller til og med savnet.

Videre, er en hoven drøvel alvorlig?

Det kan være irriterende, men det er vanligvis midlertidig. Men hvis hevelse i drøvelen er alvorlig, kan det påvirke din svelgingsevne. Det er ikke vanlig, men a hoven drøvel kan begrense pusten din. Det er mange årsaker til uvulitt.

Videre vil uvulitt forsvinne? Uvulitt er oftest forårsaket av en infeksjon. Hvis det er forårsaket av en infeksjon, kan legen din gi deg et antibiotikum. Legen din kan foreskrive antihistamin eller steroidmedisin hvis uvulitt er forårsaket av en allergi. Det kan også gå vekk uten behandling.

Følgelig, hva om drøvelen din berører tungen din?

Når uvula berører hals eller tunge , det kan forårsake følelser som gagging eller kvelning, selv om det ikke er fremmedlegemer tilstede. An afthusår som har dannet seg på uvula kan også forårsake hevelse og ubehag. Hvis hevelse er forårsaket av dehydrering, drikkevæske kan bli bedre de tilstand.

Er uvulitt smittsomt?

Tonsillitt forårsaket av et virus er ofte smittsom i omtrent 7 til 10 dager. Ubehandlet bakteriell betennelse i mandlene kan være smittsom i ca 2 uker. Imidlertid blir personer med bakterieltonsillitt behandlet med antibiotika vanligvis ikke- smittsom 24 timer etter at antibiotikabehandling startet for halsbetennelse.

Anbefalt: