Hva er kontralateralisering?
Hva er kontralateralisering?

Video: Hva er kontralateralisering?

Video: Hva er kontralateralisering?
Video: Hva er forskjellen på intoleranse og allergi? - aPODtera - S.2 Ep.12 2024, Juni
Anonim

Kontralateralitet. Definisjon: Hjernens egenskaper slik at den ene siden av kroppen styres av den motsatte hjernehalvdelen: venstre hjernehalvdel kontrollerer høyre side av kroppen, og høyre hjernehalvdel forbinder venstre side av kroppen.

På samme måte kan du spørre hva som menes med lateralisering?

Lateralisering . Lateralisering av hjernens funksjon midler at det er visse mentale prosesser som hovedsakelig er spesialisert til den ene eller den andre siden. De fleste mentale funksjoner er fordelt over halvkulene, men det er spesifikke prosesser som er spesialisert til én halvkule.

Spørsmålet er deretter hva betyr lateralisering med hensyn til hjernen? Hjernens lateralisering er en kompleks og pågående prosess som forskjellige regioner i hjerne "Ta over" funksjonen til spesifikk atferd og kognitive ferdigheter. Lateralisering bokstavelig midler at visse funksjoner er plassert (delvis eller totalt) på den ene siden av hjerne.

Vet også, hva er lateralisering og hvorfor er det viktig?

De lateralisering av hjernefunksjon er tendensen til at noen nevrale funksjoner eller kognitive prosesser er spesialisert på den ene siden av hjernen eller den andre. Den mediale langsgående sprekken skiller den menneskelige hjerne i to forskjellige hjernehalvdeler, forbundet med corpus callosum.

Hvordan påvirker hjernelateralisering språket?

Hjernens lateralisering definerer om du er høyre eller venstre- hjerne dominerende. De Språk funksjon er ligger i venstre hjernehalvdel av hjerne , som styrer høyre side av kroppen. Men likevel, det er morsomt å utforske sammenhengen med å være venstrehendt og språk og annet hjerne funksjoner.

Anbefalt: