Kan jeg passere en 8 mm nyrestein?
Kan jeg passere en 8 mm nyrestein?

Video: Kan jeg passere en 8 mm nyrestein?

Video: Kan jeg passere en 8 mm nyrestein?
Video: Узнав это СЕКРЕТ, ты никогда не выбросишь пластиковую бутылку! ТАКОГО ЕЩЕ НИКТО НЕ ВИДЕЛ! 2024, September
Anonim

31 tommer i bredden, noe som gjør en 8 mm nyrestein omtrent på størrelse med en liten maiskjerne. Nyrestein eller nefrolithiasis kan være i stand til sende uten hjelp gjennom urinlederen, blæren og urinrøret hvis de er mindre enn 4-5 mm i størrelse.

I denne forbindelse kan du passere en 8 mm nyrestein?

Som en generell tommelfingerregel a nyrestein (innen nyre ), større enn 1 cm i størrelse, vil sjelden sende fra nyre inn i urinlederen. Det avgjørende spørsmålet er imidlertid størrelsen på stein i forhold til diameteren på urinlederen. Hvis de stein er 8 mm eller mer i diameter den er usannsynlig det det vil passere.

Foruten ovenfor, hvilken størrelse nyrestein er farbar? Jo mindre nyrestein , jo mer sannsynlig vil det gå over av seg selv. Hvis den er mindre enn 5 mm (1/5 tommer), er det 90% sjanse for at den går over uten ytterligere inngrep. Hvis stein er mellom 5 mm og 10 mm, oddsen er 50 %. Hvis en stein er for stor til å gå alene, er flere behandlingsalternativer tilgjengelig.

Så enkelt, hvor lang tid tar det å passere en 8 mm nyrestein?

De ta i gjennomsnitt 31 dager til sende . Steiner at er 4–6 mm er mer sannsynlig å kreve en slags behandling, men rundt 60 prosent sende naturlig. Dette tar i gjennomsnitt 45 dager. Steiner større enn 6 mm trenger vanligvis medisinsk behandling for å bli fjernet.

Er en 9 mm nyrestein for stor til å passere?

For mange menn er det beste alternativet å sende en nyrestein naturlig gjennom systemet ditt, sier han. Større enn det, den stein er usannsynlig sende på egen hånd. Og hvis stein er større enn 9 mm -om 10 prosent til 20 prosent av tilfellene-du trenger sannsynligvis en prosedyre for å trekke den ut eller bryte den opp, legger han til.

Anbefalt: