Hvilken celletype gir raskest transport av vann?
Hvilken celletype gir raskest transport av vann?

Video: Hvilken celletype gir raskest transport av vann?

Video: Hvilken celletype gir raskest transport av vann?
Video: The Third Industrial Revolution: A Radical New Sharing Economy 2024, September
Anonim

Xylem

Deretter kan man også spørre hvilke celler som er døde ved forfall?

Sclerenchyma: Sclerenchyma har tykke, ikke -elastiske sekundære cellevegger og er døde ved modenhet. Sclerenchyma-celler støtter og styrker ikke-ekspanderende vev av planten som modne røtter, stilker og blader.

I tillegg, hva er de to typene Sclerenchyma? Sclerenchyma er en av de tre jordtypene, eller grunnleggende, vev i planter; de to andre typene er parenkym (lever tynnvegget vev ) og collenchyma (levende støtte vev med uregelmessige vegger). Sklerenkym celler finnes i mange forskjellige former og størrelser, men to hovedtyper forekommer: fibre og sklereider.

Spørsmålet er også, hvordan beveger vann seg oppover xylemet?

Vann beveger seg oppover xylemet gjennom en prosess som kalles kapillær handling. Kapillærvirkning tillater vann å bli trukket gjennom de tynne rørene fordi molekylene i vann tiltrekkes av molekylene som lager opp T-banen.

Hva er de to typene xylemceller?

Xylem bærer vann og mineraler, mens floem, den andre typen vaskulært vev, hovedsakelig bærer sukker/saft. De to celletyper i xylemvev er trakeider og fartøyelementer/medlemmer. Begge fartøyelementene/medlemmene (begge navn er vanlige og akseptable) og trakeider er døde ved funksjonell modenhet.

Anbefalt: