Hva er Argatroban?
Hva er Argatroban?

Video: Hva er Argatroban?

Video: Hva er Argatroban?
Video: Case 5: Hjerneslag 2024, Juni
Anonim

Argatroban er en antikoagulant som er en liten molekylær direkte trombinhemmer. I 2000, argatroban ble lisensiert av Food and Drug Administration (FDA) for profylakse eller behandling av trombose hos pasienter med heparinindusert trombocytopeni (HIT).

I denne forbindelse, hva brukes argatroban til?

Det er det vanligvis brukes med aspirin. Det er også brukt for å behandle og forebygge skadelige blodpropp og øke blodplater hos pasienter som har hatt en reaksjon på heparin (f.eks. heparinindusert trombocytopeni-HIT). Argatroban virker ved å blokkere et visst naturlig stoff (trombin) som kroppen bruker å danne blodpropp.

Vet også, hva er argatroban laget av? Argatroban er en syntetisk direkte trombinhemmer avledet fra L-arginin.

Så, hvilken klasse stoff er Argatroban?

Argatroban er en reseptbelagt medisin som brukes til å forhindre eller behandle blodpropp hos pasienter med en bestemt tilstand som kalles heparin -indusert trombocytopeni (HIT). Argatroban tilhører en gruppe medikamenter som kalles direkte trombinhemmere. Det virker ved å forhindre at det dannes blodpropp i kroppen.

Påvirker Argatroban PTT?

Argatroban påvirker protrombintiden (PT/INR) i stor grad ved terapeutiske doser. Dette kompliserer tolkning av testresultater under behandling, og kan gjøre samtidig behandling med warfarin (Coumadin) vanskelig å sette i gang og håndtere.

Anbefalt: