Hva er tymuskjertelen ansvarlig for?
Hva er tymuskjertelen ansvarlig for?

Video: Hva er tymuskjertelen ansvarlig for?

Video: Hva er tymuskjertelen ansvarlig for?
Video: Hva er søkemotoroptimalisering? (01 av 05) | SEO kurs | Utdannet.no 2024, Juni
Anonim

De thymus kjertel , til tross for at den inneholder kjertelvev og produserer flere hormoner, er mye nærmere assosiert med immunsystemet enn med det endokrine systemet. De thymus spiller en viktig rolle i trening og utvikling av T-lymfocytter eller T-celler, en ekstremt viktig type hvite blodlegemer.

Hva er de to hovedrollene til thymus derav?

De thymus er en spesialist hoved lymfoid organ i immunsystemet. Innen thymus , T -celler modnes. De thymus gir et miljø for utvikling av T-celler fra forløperceller. Cellene i thymus sørge for utvikling av T-celler som er funksjonelle og selvtolerante.

Deretter er spørsmålet, hva er thymus -funksjonen? Funksjon . De thymus produserer stamceller, som modnes til T-celler ( thymus -avledede celler). Kroppen bruker T-celler for å ødelegge infiserte eller kreftceller. T-celler laget av thymus hjelper også andre organer i immunsystemet til å vokse ordentlig.

Ved siden av dette, kan du leve uten tymuskjertel?

Svar og forklaring: En person kan leve uten deres thymus kjertel , men effektene av å ikke ha en thymus avhenger av hvor gammel personen var da den ble fjernet.

Hvor er thymus og hva gjør den?

De thymus kjertelen er et lite organ bak brystbenet som spiller en viktig funksjon både i immunsystemet og det endokrine systemet. Selv om thymus begynner å atrofi (forfall) i puberteten, effekten av å "trene" T -lymfocytter for å bekjempe infeksjoner og til og med kreft varer livet ut.

Anbefalt: