Hvilket postulat kan brukes for å bevise det og er kongruente gitt og halverer?
Hvilket postulat kan brukes for å bevise det og er kongruente gitt og halverer?

Video: Hvilket postulat kan brukes for å bevise det og er kongruente gitt og halverer?

Video: Hvilket postulat kan brukes for å bevise det og er kongruente gitt og halverer?
Video: Triangle Congruence Theorems, Two Column Proofs, SSS, SAS, ASA, AAS Postulates, Geometry Problems 2024, Juni
Anonim

AAS Postulat (Angle-Angle-Side) Hvis to vinkler og en ikke-inkludert side av en trekant er kongruent til de tilsvarende delene av en annen trekant, så er trekantene kongruent . For å bruk dette postulere , er det viktig at kongruent sider ikke inkluderes mellom de to parene kongruent vinkler.

Tilsvarende, hvordan beviser du at to sider er kongruente?

  1. Hvis to sider og den inkluderte vinkelen til en trekant er lik to sider og den inkluderte vinkelen til en annen trekant, så er trekantene kongruente.
  2. Hvis to vinkler og den inkluderte siden av en trekant er lik to vinkler og den inkluderte siden av en annen trekant, så er trekantene kongruente.

Man kan også spørre, viser SSA kongruens? De SSA tilstand (Side-Side-Angle) som spesifiserer to sider og en ikke-inkludert vinkel (også kjent som ASS, eller Angle-Side-Side) gjør ikke av seg selv bevise kongruens.

Dessuten, hva er SSS-kongruenspostulatet?

Beviser Kongruent Trekanter med SSS . Side Side Side postulere sier at hvis tre sider av en trekant er kongruent til tre sider av en annen trekant, så er disse to trekanter kongruent.

Hva betyr det å være kongruent?

Kongruent . Vinkler er kongruent når de er like store (i grader eller radianer). Sidene er kongruent når de er like lange.

Anbefalt: