Hva er forholdet mellom antistoffer og B-celler?
Hva er forholdet mellom antistoffer og B-celler?

Video: Hva er forholdet mellom antistoffer og B-celler?

Video: Hva er forholdet mellom antistoffer og B-celler?
Video: 🌹 Очень красивый ажурный узор спицами для вязания летних кофточек и топов. 2024, Juni
Anonim

Opprinnelig besvart: hva er forholdet mellom antistoffer og B -celler ? Når en B -celle reseptoren binder sitt beslektede antigen (antigen laget for det spesielle B -celle ) den gjennomgår endringer og kan utskille en løselig form av den reseptoren. Den oppløselige formen av reseptoren er kjent som en antistoff.

I forhold til dette, hvilke antistoffer finnes på B-celler?

Antistoffene til plasmacellen har nøyaktig det samme antigen -bindingssted og spesifisitet som deres B -celleforløpere. Det finnes fem forskjellige klasser av antistoff hos mennesker: IgM, IgD, IgG, IgA og IgE.

Er det i tillegg antistoffer på B-celler? B-celler , også kjent som B -lymfocytter , er en type hvitt blod celle av de små lymfocytt undertype. De fungerer i den humorale immunitetskomponenten i det adaptive immunsystemet ved å utskille antistoffer . BCR tillater B -celle å binde seg til et spesifikt antigen, mot hvilket det vil starte en antistoff respons.

Følgelig, hvordan produserer B -celler forskjellige antistoffer?

Antistoffer er produsert med spesialisert hvitt blod celler kalt B -lymfocytter (eller B-celler ). Når et antigen binder seg til B - celle overflaten, stimulerer den B -celle å dele seg og modnes i en gruppe identiske celler kalt en klon. Antistoffer angripe antigener ved å binde seg til dem.

Hvordan gjenkjenner B -celler antigener?

I motsetning til T. celler at kjenne igjen fordøyde peptider, B-celler gjenkjenner deres beslektede antigen i sin opprinnelige form. De B -celle reseptoren som brukes til gjenkjenning, kan også skilles ut til å binde seg til antigener og initiere flere effektorfunksjoner som fagocytose, komplementaktivering eller nøytralisering av reseptorer.

Anbefalt: