Hva er en sensitiv periode i hjernens utvikling?
Hva er en sensitiv periode i hjernens utvikling?

Video: Hva er en sensitiv periode i hjernens utvikling?

Video: Hva er en sensitiv periode i hjernens utvikling?
Video: Hjernens utvikling 2024, Juni
Anonim

Når effekten av erfaring på hjerne er spesielt sterk i løpet av en begrenset periode periode i utvikling , dette periode omtales som en sensitiv periode . Slik perioder la erfaring instruere nevrale kretser til å behandle eller representere informasjon på en måte som er tilpasningsdyktig for individet.

Ved siden av dette, hva er den følsomme utviklingsperioden?

Frasen ' sensitive perioder hos menneske utvikling 'kan høres ut som om det refererer til humørfylte tenåringer, men det refererer faktisk til perioder av tid når et barn lett absorberer informasjon på en bestemt måte. Det viktigste sensitive perioder skjer mellom fødsel og seks år.

Videre, hva er en sensitiv periode med utviklingsquizlet? Vilkår i dette settet (9) A sensitiv periode er en periode tid i løpet av utvikling når en person er mer lydhør (' følsom ') til visse typer opplevelser eller læring.

Hva er så den kritiske og sensitive utviklingsperioden?

Følsomme perioder refererer vanligvis til et begrenset tidsvindu i utvikling hvor effekten av erfaring på hjernen er uvanlig sterk, mens a kritisk periode er definert som en spesiell klasse av sensitive perioder der atferd og deres nevrale underlag ikke gjør det utvikle normalt hvis passende stimulering

Hva er den mest kritiske tidsperioden for hjernens utvikling?

De hjerne forblir "plastisk" gjennom livet, men baner settes under prenatal periode og tidlig barndom. Hjerneutvikling er veldig rask i livmoren og fortsetter i en akselerert hastighet spesielt de første to til tre årene.

Anbefalt: