Virker hånddesinfeksjon mot virus?
Virker hånddesinfeksjon mot virus?

Video: Virker hånddesinfeksjon mot virus?

Video: Virker hånddesinfeksjon mot virus?
Video: ВИРУСЫ #1 [Opener Virus] 2024, Juni
Anonim

I henhold til CDC, hånddesinfeksjonsmiddel er ikke så effektiv til å drepe bakterier som å vaske din hender med såpe og vann. CDC sier at vaske din hender er en bedre taktikk for å fjerne visse virus og bakterier, som for eksempel Cryptosporidium (forårsaker diaré) og norovirus (magesmerter).

Følgelig, virker hånddesinfeksjonsmiddel på virus?

90 % sprit er mer effektivt mot virus enn de fleste andre former for hånd vask. Alkohol gni desinfeksjonsmidler drepe de fleste bakterier og sopp, og stoppe noen virus.

Dessuten, hvilke bakterier dreper ikke hånddesinfeksjon? Alkoholbasert hånddesinfeksjonsmiddel er et flott alternativ til å vaske din hender hvis du ikke har tilgang til såpe og vann, din hender er ikke synlig skitten og du forstår at det dreper ikke bakterier slik som MRSA, salmonella, f.eks. Coli og norovirus.

Følgelig, dreper hånddesinfeksjonsmiddel influensavirus?

Når det påføres tørket influensa bakterier, hånddesinfeksjonsmiddel drepte virus på bare åtte sekunder. Forskerne fra Kyoto Prefectural University of Medicine mener at tykt, tykt slim fungerer som et skjold rundt virus , forhindrer hånddesinfeksjonsmiddel fra å penetrere den helt.

Hvor effektivt er hånddesinfeksjon?

Det er viktig å sørge for at evt hånddesinfeksjonsmiddel du bruker inneholder minst 60 prosent alkohol. Studier har funnet det desinfeksjonsmidler med lavere konsentrasjoner eller alkoholfrie håndsprit er ikke som effektive på å drepe bakterier som de med 60 til 95 prosent alkohol.

Anbefalt: