Innholdsfortegnelse:

Er grønnkål dårlig for hypertyreose?
Er grønnkål dårlig for hypertyreose?

Video: Er grønnkål dårlig for hypertyreose?

Video: Er grønnkål dårlig for hypertyreose?
Video: Nullovergrep, Hva hjelper? 2024, September
Anonim

Hvis du har hypothyroidisme (underaktiv skjoldbruskkjertelen ), har du kanskje fått beskjed om å unngå korsblomstrede grønnsaker - som f.eks kål , blomkål, brokkoli, kål og rosenkål. Disse grønnsakene har vist seg, i visse situasjoner, å forstyrre hvordan din skjoldbruskkjertelen kjertelen bruker jod.

Rett og slett, hvorfor er grønnkål dårlig for skjoldbruskkjertelen din?

kål regnes som en goitrogen matvare, noe som betyr at den inneholder stoffer (goitrogener) som kan bidra til en forstørret skjoldbruskkjertelen . Hos mennesker som allerede har en skjoldbruskkjertelen tilstand, Risikoene for å forverre en eksisterende skjoldbruskkjertelen tilstanden er sannsynligvis minimal hvis goitrogene matvarer konsumeres i de vanlige mengder, sier Dr.

Deretter er spørsmålet, er grønnkål og spinat dårlig for skjoldbruskkjertelen din? SVAR: Selv om du kan finne mange påstander om mat du bør og ikke bør spise for å sikre skjoldbruskkjertelen helse, generelt er det ingen spesifikke matvarer du må unngå hvis du har hypotyreose - inkludert grønnkål og spinat . Når skjoldbruskkjertelen din lager ikke nok T3 og T4, de Resultatet er hypotyreose.

På denne måten, hvilke matvarer bør unngås med hypertyreose?

En person med hypertyreose bør unngå å spise store mengder jodrik mat, for eksempel:

  • iodisert salt.
  • fisk og skalldyr.
  • tang eller tare.
  • meieriprodukter.
  • jodtilskudd.
  • matvarer som inneholder rødt fargestoff.
  • eggeplommer.
  • blackstrap melasse.

Hvilke grønnsaker er dårlige for skjoldbruskkjertelen?

Så hvis du gjør det, er det en god idé å begrense inntaket av rosenkål, kål , blomkål, kål , kålrot og bok choy, fordi forskning tyder på at fordøyelse av disse grønnsakene kan blokkere skjoldbruskkjertelens evne til å utnytte jod, noe som er avgjørende for normal skjoldbruskkjertelfunksjon.

Anbefalt: