Hvor mange typer fluorose er det?
Hvor mange typer fluorose er det?

Video: Hvor mange typer fluorose er det?

Video: Hvor mange typer fluorose er det?
Video: 5 å gata - Hvor mange stortingsplasser er det? 2024, September
Anonim

Der er to typer fluorose , og det har de annerledes symptomer og bivirkninger.

Hva er typer fluorose i denne forbindelse?

Ifølge leger er det tre skjemaer av fluorforgiftning eller fluorose , den vanligste er tannlege fluorose . De to andre skjemaer er skjelett og ikke-skjelett fluorose . Dental fluorose forårsaker gule, brune eller svarte striper eller flekker på tennene.

Spørsmålet er deretter hva som er fluorose, hvordan er det forårsaket? Dental fluorose er en vanlig lidelse, preget av hypomineralisering av tannemaljen forårsaket ved inntak av for mye fluor under emaljedannelse. Det fremstår som en rekke visuelle endringer i emalje forårsaker grader av iboende tannmisfarging, og i noen tilfeller fysisk skade på tennene.

Dessuten, hva er fluorose sykdom?

Fluorose er en kosmetisk tilstand som påvirker tennene. Det er forårsaket av overeksponering for fluor i løpet av de første åtte årene av livet. Dette er tiden da de fleste permanente tennene dannes. Etter at tennene kommer inn, blir tennene til de som rammes av fluorose kan virke svakt misfarget.

Hvor vanlig er fluorose?

Fluorose påvirker nesten én av fire amerikanere i alderen 6 til 49. Det er mest utbredt i de alderen 12 til 15. De aller fleste tilfellene er milde, og bare ca. 2 % anses som moderate. Mindre enn 1% er alvorlige.

Anbefalt: