Hvorfor brukes immundiffusjon?
Hvorfor brukes immundiffusjon?

Video: Hvorfor brukes immundiffusjon?

Video: Hvorfor brukes immundiffusjon?
Video: Double immunodiffusion (Ouchterlony Double Diffusion) (FL-Immuno/58) 2024, Juli
Anonim

Immunodiffusjon . Immunodiffusjon er en diagnostisk test som involverer diffusjon gjennom et stoff som agar som vanligvis er myk gelagar (2%) eller agarose (2%), brukt for påvisning av antistoffer eller antigen.

Hva var dessuten formålet med antiserumet i Immunodiffusion -eksperimentet?

Ouchterlony dobbelt immunodiffusjon (også kjent som passiv dobbel immunodiffusjon ) er en immunologisk teknikk som brukes i deteksjon, identifisering og kvantifisering av antistoffer og antigener, for eksempel immunglobuliner og ekstraherbare atomantigener.

Ved siden av ovenfor, hva er enkel immunodiffusjon? Enkel immunodiffusjon (Oudin-teknikk) der en av de to reagensene forblir fiksert (enten antigenet eller antistoffet) og den andre reagensen beveger seg. Dobbelt immunodiffusjon ( Ouchterlony teknikk) der antigen og antistoff kan bevege seg fritt mot hverandre.

Man kan også spørre seg, hva er hensikten med Ouchterlony-testen?

I Ouchterlony dobbel diffusjon, får både antigen og antistoff diffundere inn i gelen. Denne teknikken kan brukes til test likheten mellom antigener, for eksempel i en studie av evolusjon. Mønsteret av linjer som dannes kan tolkes for å bestemme om antigenene er like eller forskjellige.

Hvorfor kalles ouchterlony dobbel diffusjon?

I ouchterlony dobbel diffusjon , tillot både antigen og antistoff å diffundere inn i gelen. metoden er kalt dobbelt siden antigenet og antistoffet får vandre mot hverandre i en gel og det dannes en nedbørslinje der de to reaktantene møtes.

Anbefalt: