Hva er forkontemplasjon i endringsmodeller?
Hva er forkontemplasjon i endringsmodeller?

Video: Hva er forkontemplasjon i endringsmodeller?

Video: Hva er forkontemplasjon i endringsmodeller?
Video: The Stages of Change Model 2024, September
Anonim

Stadier av endring : Forkontemplasjon

Definisjon. Folk i stadiet for forutseelse har ingen intensjon om å endre atferd i overskuelig fremtid. De tenker ikke på å endre atferd, og ser kanskje ikke atferden som et problem når de blir spurt.

Hva er de fem stadiene av endringene?

Prochaska har funnet ut at folk som har lykkes positivt endring i deres liv går gjennom fem spesifikk stadier : forkontemplasjon, kontemplasjon, forberedelse, handling og vedlikehold. Forkontemplasjon er scene som det ikke er noen intensjon om endring oppførsel i overskuelig fremtid.

Tilsvarende, hva er forberedelsesstadiet av endringen? Forberedelse er den scene som enkeltpersoner har tenkt å ta skritt til endring , vanligvis i løpet av den neste måneden (DiClemente et al., 1991). PR blir sett på som en overgang i stedet for stabil scene , med individer som har til hensikt å gå videre til A i de neste 30 dagene (Grimley, Prochaska, Velicer, Blais og DiClemente, 1994).

Hva er endringene i den transteoretiske modellen?

De Transteoretisk modell ( Stadier av endring ) TTM antar at enkeltpersoner beveger seg gjennom seks stadier av endring : forkontemplasjon, kontemplasjon, forberedelse, handling, vedlikehold og avslutning.

Hva er stadiene av endring i motiverende intervjuer?

Scene 1: Den tidligste scene et individ kan falle inn i er forkontemplasjonen Scene . Noen individer kan ha forsøkt å utvikle en plan for endring , men i dette scene , de har ikke iverksatt noen formelle tiltak. Fase 4 : I handlingen Scene , er personen aktivt involvert i å endre oppførsel.

Anbefalt: