Hva er de tre leddene i skulderen?
Hva er de tre leddene i skulderen?

Video: Hva er de tre leddene i skulderen?

Video: Hva er de tre leddene i skulderen?
Video: Shoulder joint: Movements, bones and muscles - Human Anatomy | Kenhub 2024, Juni
Anonim

Skulderanatomi. Skulderen består av tre bein: skulderbladet (skulderbladet), kragebenet (kragebeinet) og humerus (overarmsben). To ledd i skulderen lar den bevege seg: den akromioklavikulær ledd , der det høyeste punktet på skulderbladet (acromion) møter kravebenet og glenohumeral leddet.

Folk spør også, hva er de fire leddene i skulderen?

Skulderkomplekset, sammensatt av kragebenet, scapula , og humerus, er en intrikat designet kombinasjon av fire ledd, Glenohumeral (GH) Joint, Acromioclavicular (AC) Joint og Sternoclavicular (SC) Joint, og en "flytende ledd", kjent som Scapulothoracic (ST) joint.

Ved siden av ovenfor, hva er hovedfunksjonen til skulderen? De skulder er ikke et enkelt ledd, men et komplekst arrangement av bein, leddbånd, muskler og sener som bedre kalles skulder belte. De hovedfunksjonen til skulderen belte er å gi armen styrke og bevegelsesområde.

På samme måte spør folk, hvilken type ledd er skulderen?

Selve skulderleddet kjent som Glenohumeral ledd , (er en ball og socket artikulasjon mellom hodet på humerus og glenoidhulen i scapulaen) Acromioclavicular (AC) -leddet (der kragebenet møter acromion i scapulaen)

Hva er det sanne skulderleddet?

De skulder belte består hovedsakelig av ekte skulderledd ( glenohumeral ledd ) og ledd mellom skulder bladet og brystet (scapulothoracic ledd ). "Kulen" er hodet til humerusen og "sokkelen" er den glenoidale delen av skulder blad (skulderblad).

Anbefalt: