Hva er de fire leddene i skulderen?
Hva er de fire leddene i skulderen?

Video: Hva er de fire leddene i skulderen?

Video: Hva er de fire leddene i skulderen?
Video: 073 The Bones And Joints Of The Shoulder Girdle 2024, Juni
Anonim

Skulderkomplekset, sammensatt av kragebenet, scapula , og humerus, er en intrikat utformet kombinasjon av fire ledd, Glenohumeral (GH) ledd, Acromioclavicular (AC) ledd og sternoclavicular (SC) ledd, og et "flytende ledd", kjent som Scapulothoracal (ST) ledd.

På samme måte spørs det, hva er de 3 leddene i skulderen?

Skulders anatomi. Skulderen består av tre bein: scapula (skulderblad), kragebenet (kragebeinet) og humerus ( overarmsben ). To ledd i skulderen lar den bevege seg: det akromioklavikulære leddet, der det høyeste punktet på skulderbladet ( acromion ) møter kragebenet , og glenohumeral ledd.

For det andre, hva er hovedfunksjonen til skulderen? De skulder er ikke et enkelt ledd, men et komplekst arrangement av bein, leddbånd, muskler og sener som bedre kalles skulder belte. De hovedfunksjonen til skulderen belte er å gi armen styrke og bevegelsesområde. De skulder beltet inkluderer tre bein-skulderbladet, kragebenet og humerus.

Hvilken ledd i skulderen er også et pseudo -ledd?

Scapulothoracic ledd (Netter: 170): ikke en sann ledd (noen ganger referert til som en "falsk" eller " pseudo " ledd ) og dannes av skulderbladet mens det glir over bakre thorax.

Hva er det sanne skulderleddet?

De skulder belte består hovedsakelig av ekte skulderledd ( glenohumeral ledd ) og ledd mellom skulder bladet og brystet (scapulothoracic ledd ). "Kulen" er hodet til humerusen og "sokkelen" er den glenoidale delen av skulder blad (skulderblad).

Anbefalt: