Hva er de tre leddene i hofte og bekken?
Hva er de tre leddene i hofte og bekken?

Video: Hva er de tre leddene i hofte og bekken?

Video: Hva er de tre leddene i hofte og bekken?
Video: Løpeteknikk ,- bruk av hofte vs. bekken 2024, September
Anonim

De hofte dannes der låret bein ( femur ) møter tre bein som utgjør bekken : ilium, pubis (skam bein ) og ischium. Disse tre bein konvergerer for å danne acetabulum, en dyp sokkel på ytterkanten av bekken.

Også spurt, hva er de tre leddene i hoften?

Oversikt. De hofteleddet (se bildet nedenfor) er en synovial med ball-og-socket ledd : ballen er lårbenshodet, og sokkelen er acetabulum. De hofteleddet er den artikulasjon av bekkenet med lårbenet, som forbinder det aksiale skjelettet med nedre ekstremitet.

Videre, hva er 5 bevegelser i hofteleddet? De bevegelser som kan utføres på hofteleddet er listet opp nedenfor, sammen med de viktigste musklene som er ansvarlige for hver handling: Fleksjon - iliopsoas, rectus femoris, sartorius, pectineus. Lateral rotasjon – biceps femoris, gluteus maximus, piriformis, assistert av obturatorene, gemilli og quadratus femoris.

Hva består så hofteleddet av?

De hofteleddet er en synovial med kuler ledd dannet mellom os coxa ( hofte bein) og lårbenet. En rund, koppformet struktur på os coxa, kjent som acetabulum, danner kontakten for hofteleddet.

Hva er forskjellen mellom hofte og bekken?

De hofte ledd er et kuleledd mellom de bekken og femur, og bekken er en stor benstruktur lokalisert i nedre del av kroppen. De hofte leddet forbinder bekken og femur, og bekken forbinder ryggraden og bena.

Anbefalt: