Hva er leddene i skulderen?
Hva er leddene i skulderen?

Video: Hva er leddene i skulderen?

Video: Hva er leddene i skulderen?
Video: Skulderleddet: Vanlige plager og tilstander 2024, Juni
Anonim

Skulderen består av tre bein: skulderbladet (skulderbladet), kragebenet (kragebeinet) og humerus (overarmsben). To ledd i skulderen lar den bevege seg: det akromioklavikulære leddet, der det høyeste punktet på skulderbladet (acromion) møter kragebenet, og det glenohumerale leddet.

På denne måten, hva er de fire leddene i skulderen?

Skulderkomplekset, sammensatt av kragebenet, scapula , og humerus , er en intrikat designet kombinasjon av fire ledd, Glenohumeral (GH) Joint, Acromioclavicular (AC) Joint og Sternoclavicular (SC) Joint, og en "flytende ledd", kjent som Scapulothoracic (ST) joint.

For det andre, hva er hovedfunksjonen til skulderen? De skulder er ikke et enkelt ledd, men et komplekst arrangement av bein, leddbånd, muskler og sener som bedre kalles skulder belte. De hovedfunksjonen til skulderen belte er å gi armen styrke og bevegelsesområde. De skulder beltet inkluderer tre bein-skulderbladet, kragebenet og humerus.

Tilsvarende, hvilken type ledd er skulderen?

Glenohumeral ledd

Hvor er skulderleddene?

De Skulderleddet . De skulderleddet (glenohumeral ledd ) er en kule ledd mellom scapula og humerus. Det er majoren ledd koble den øvre lemmen til bagasjerommet. Det er en av de mest mobile ledd i menneskekroppen, på bekostning av ledd stabilitet.

Anbefalt: