Hva skjer hvis Giardia blir ubehandlet hos hunder?
Hva skjer hvis Giardia blir ubehandlet hos hunder?

Video: Hva skjer hvis Giardia blir ubehandlet hos hunder?

Video: Hva skjer hvis Giardia blir ubehandlet hos hunder?
Video: 3 nødløsninger i en passering - unngå de dårlige opplevelsene som ødelegger passeringstreningen 2024, September
Anonim

EN hund blir smittet med Giardia når den svelger parasittens cyststadium. Når Giardia cyster finnes i avføringen til en frisk voksen hund de kan ikke føre til sykdom. Imidlertid i valper og svekket voksen hunder , de kan forårsake alvorlig, vannaktig diaré som kan være dødelig hvis den ikke behandles.

På denne måten kan Giardia forsvinne alene hos hunder?

Giardia overføres når et dyr får i seg cyster som er infisert av infiserte dyr eller mennesker. Hund stammer av Giardia er ikke kjent for å infisere katter, og kattstammer er ikke kjent for å infisere hunder . I de fleste tilfeller infeksjonen går bort av seg selv . Men hvis diaré er alvorlig eller blir kronisk, er legehjelp nødvendig.

I tillegg, hvor lang tid tar det før Giardia forsvinner hos hunder? to uker

Hva gjør jeg følgelig hvis hunden min har Giardia?

Hvis du lever i en sted hvor Giardia er tilstede i vann fra springen, kjøp en filtrer det er bevist å fjerne Giardia cyster fra de vann eller kok opp hunden din vann. Kokende vann vil drepe de cyster, men husk å la den avkjøles før du tilbyr den din hund !

Hva skjer hvis Giardia ikke blir behandlet?

Hvis den ikke behandles , Giardia vil til slutt føre til mer akutte symptomer, inkludert blodig diaré, vekttap og dehydrering.

Anbefalt: