Endrer PD seg med alderen?
Endrer PD seg med alderen?

Video: Endrer PD seg med alderen?

Video: Endrer PD seg med alderen?
Video: Skydeventiler med PE-ender | Unik konstruktion og fremstillingsproces 2024, Juni
Anonim

Vanligvis er Pupillavstand faller i et område mellom 54 og 65 mm. Når barn vokser opp, deres PD holder på endres men når de først blir voksne, forblir denne verdien konstant.

Bare så, hvordan vet du om din PD er feil?

Feil PD kan føre til belastning på øynene, tretthet, hodepine og uklart syn. Hvis du har en høy resept og feil PD disse symptomene er ofte mye verre. I min praksis vil noen pasienter klage over at de "bare ikke føler seg riktige". Noen ganger er det det en vag følelse av at noe er feil med brillene sine.

På samme måte, hva er gjennomsnittlig PD for et barn? Gjennomsnittlig PD målinger for barn er mellom 41 og 53. Den andre metoden resulterer i to PD tall (ett for hvert øye) og kalles et 'monokulært PD '. Dette er en måling fra hver elev til midten av ansiktet. Gjennomsnitt mål for barn er mellom 20 og 27.

Foruten ovenfor, må pupillavstanden være nøyaktig?

De pupillavstand mål gjør ikke ha å være 100 % presis for å være nyttig, da den tåler et ganske lite feilområde. Gjennomsnitt pupillavstand for en voksen er mellom 54-68 mm, med akseptable måleavvik som vanligvis faller mellom 48 mm og 73 mm.

Hvor viktig er pupillavstanden?

PD midler " pupillavstand , " hvilken er den avstand mellom midten av hver elev . Dette er nødvendig for å lage et par Rx-briller, fordi det forteller produsenten av brillene hvor det optiske senteret på hver linse skal plasseres. EN PD må måles nøyaktig for at brillene skal være nøyaktige.

Anbefalt: