Hva er det benete landemerket til lårbenet?
Hva er det benete landemerket til lårbenet?

Video: Hva er det benete landemerket til lårbenet?

Video: Hva er det benete landemerket til lårbenet?
Video: Hvor Er Det Godt Å Lande 2024, September
Anonim

Benete landemerker Femur Og Tibia. De femur er det lengste beinet i menneskekroppen. Den består av et avrundet proksimalt hode som artikulerer med acetabulum i hoften, en nesten sylindrisk aksel og en distal metafyse som danner to store avrundede kondyler som artikulerer med skinnebenet.

Hvilket benete landemerke for lårbenet fungerer derfor som et sted for muskelvedlegg?

Fovea

Vet også, hvilket bein er dårligere enn lårbenet? Femur og Patella Lårbenet er det eneste beinet i lårområdet. Det artikulerer overlegent med hoftebein ved hofteleddet, og dårligere med skinnebenet på kneledd . De patella artikulerer kun med den distale enden av femur.

Hva er et lårbein?

De femur er den eneste bein lokalisert inne i mennesket lår . Det er både det lengste og det sterkeste bein i menneskekroppen, som strekker seg fra hoften til kneet. En pause i dette bein kan bare skyldes stor kraft, for eksempel en bilulykke eller et fall fra ekstrem høyde.

Hvor mange bein er det i underbenet?

Dette er låret, plassert mellom hofte- og kneledd; de bein , plassert mellom kneet og ankelleddene; og distalt for ankelen, foten. Det er 30 bein i hver lemmene på underkroppen . Disse er femur, patella, tibia, fibula, syv tarsal bein , fem metatarsal bein og 14 falanger.

Anbefalt: