Hvilke funksjoner i skulderleddet forhindrer skade?
Hvilke funksjoner i skulderleddet forhindrer skade?

Video: Hvilke funksjoner i skulderleddet forhindrer skade?

Video: Hvilke funksjoner i skulderleddet forhindrer skade?
Video: Shoulder joint: Movements, bones and muscles - Human Anatomy | Kenhub 2024, September
Anonim

De ledd kapsel er slapp, noe som gir større mobilitet (spesielt bortføring). Synovialmembranen strekker den indre overflaten av ledd kapsel, og produserer leddvæske til redusere friksjon mellom leddflatene. Til redusere friksjon i skulderleddet , er flere synoviale bursae tilstede.

I forhold til dette, hva stabiliserer skulderleddet?

Rotator -mansjetten er et anatomisk begrep gitt til gruppen på fire muskler og senene deres som virker stabilisere skulderen . Disse musklene er supraspinatus, infraspinatus, teres minor og subscapularis og som holder hodet til humerus i glenoidhulen under bevegelse.

hva er bevegelsene i skulderleddet? Den menneskelige skulder er den mest bevegelige leddet i kroppen. Denne mobiliteten gir den øvre ekstremiteten et enormt bevegelsesområde som f.eks adduksjon , bortføring , fleksjon , Utvidelse , internt rotasjon , ekstern rotasjon og 360 ° omskjæring i sagittal fly.

hva er de tre leddene i skulderen?

Skulderanatomi. Skulderen består av tre bein: skulderbladet (skulderbladet), kragebenet (kragebeinet) og humerus ( overarmsben ). To ledd i skulderen lar den bevege seg: det akromioklavikulære leddet, der det høyeste punktet på skulderbladet ( acromion ) møter kragebenet , og glenohumeral ledd.

Hvilke muskler og leddbånd styrker leddkapselen i skulderen?

Den fremre delen av kapsel forsterkes av overlegen, midten og underlegen glenohumerale leddbånd som danner et Z-formet mønster på kapsel . De muskler av rotatormansjetten handle til forsterke leddkapslen superiorly, posteriort og anteriort.

Anbefalt: