Hva danser Oobleck?
Hva danser Oobleck?

Video: Hva danser Oobleck?

Video: Hva danser Oobleck?
Video: GIANT DART Vs. OOBLECK from 45m! 2024, September
Anonim

Og det er derfor du må lage en danser oobleck . Oppkalt etter det bisarre slimet som faller ned fra himmelen i Dr. Seuss' Bartholomew And The Oobleck , det er en løsning av maisstivelse og vann som fungerer som en væske under noen omstendigheter og et fast stoff under andre – «ikke-newtonsk», i vitenskapelig språkbruk.

Hvordan får du Oobleck til å danse på denne måten?

Gjøre de oobleck ved å blande maisenna med vann i et forhold på 2 deler maisstivelse, 1 del vann. Tilsett highlighter-fargestoffet. Juster forholdet til det er rennende, men vanskelig å blande. Dekk subwooferen tett med plastfolie, bruk tape for å forankre den til bunnen.

Dessuten, hva er Oobleck laget av? Prøv å lage en blanding av maisstivelse og vann kalt oobleck. Det er et flott vitenskapelig prosjekt eller er bare morsomt å leke med. Oobleck er en ikke-newtonsk væske; den har egenskaper til både væsker og faste stoffer. Du kan sakte dyppe hånden i den som en væske, men hvis du klemmer på oobleck eller slår den, vil den føles solid.

For det andre, hvilken kraft får Oobleck til å danse?

An oobleck er en fortykkende væske, i dette tilfellet en blanding av maisstivelse og vann, som fungerer som en væske inntil trykk eller makt blir brukt. I denne videoen gjelder lydbølger fra høyttaleren makt forårsaker oobleck å tykne og virke mer som et fast stoff.

Hvordan reagerer Oobleck?

Oobleck er en suspensjon av stivelse i vann. Stivelseskornene forblir intakte i stedet for å oppløses, noe som er nøkkelen til slimets interessante egenskaper. Når en plutselig kraft påføres oobleck , gni stivelseskornene mot hverandre og låser seg på plass.

Anbefalt: